Nachtzicht

VDI Outdoor heeft speciaal voor jou een mooie selectie gemaakt in diverse nachtkijkers. De nachtzichtkijkers die wij u aanbieden zijn allemaal door ons eigen team getest en akkoord bevonden.

De moderne digitale nachtkijkers worden niet beschadigd door felle lichtbronnen. De nachtkijkers kunnen dus zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. De digitale smart hd-apparaten bieden overdag een full colour-beeld. s’ Nachts schakelt de nachtkijker over naar infrarood zicht.

Indien gewenst kan er met behulp van een losse infrarood lamp, nog extra licht verkregen worden om elke situatie te verbeteren.

Hoe werkt nachtzicht?

Nachtkijkers verzamelen bestaand omgevingslicht (sterlicht, maanlicht of infrarood licht) via de frontlens. Dit licht, dat bestaat uit fotonen, gaat in een fotokathodebuis die de fotonen in elektronen verandert. De elektronen worden dan versterkt tot een veel groter aantal door een elektrisch en chemisch proces. De elektronen worden vervolgens tegen een fosforscherm geslingerd dat de versterkte elektronen weer verandert in zichtbaar licht dat je door het oculair ziet. Het beeld zal nu een duidelijk groen getinte versterkte reproductie zijn van de scène die je aan het observeren was.

Alle nachtkijkers bestaan uit verschillende hoofdonderdelen: een objectieflens, een oculair, een voeding en een beeldversterkerbuis.